De praktijk is per 1 januari 2020 overgenomen door Diëtistenpraktijk Food Factor.

Website: www.food-factor.nl

T: 06-12799188

E:

W: www.food-factor.nl

 

 

Informatie voor verwijzers uit de regio Spijkenisse

Vanuit veel aanvullende verzekeringen wordt dieetadvies nog vergoed. De cliënt kan op zijn polis terugvinden hoeveel er vergoed wordt. Deze vergoeding geldt vaak uitsluitend na verwijzing door een arts.

Artsenwijzer Diëtetiek

In de artsenwijzer Diëtetiek staat vermeld bij welke ziekten en op welk moment de patiënt doorverwezen kan worden naar de diëtist. Raadpleeg hier de Artsenwijzer

Verwijsformulier

Mocht u niet (meer) in het bezit zijn van een verwijsblok van Diëtist VIB dan kunt u contact met mij opnemen. U krijgt dan z.s.m. een verwijsblok toegestuurd. U kunt ook zelf het verwijsformulier uitprinten. Hier kunt u het verwijsformulier downloaden.

Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD)

U kunt zelf een afspraak maken met een diëtist. Een verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist is niet meer perse noodzakelijk.

Als u vragen heeft over voeding en ziekte of wanneer u klachten heeft waarvan u denkt dat deze met uw eetpatroon te maken hebben, dan kunt u direct een afspraak maken met de diëtist. Dit heet Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD). Wilt u liever eerst met uw huisarts overleggen? Dat kan. Dan kunt u dit met uw huisarts bespreken en uw huisarts om een verwijsbrief vragen.

Bij enkele zorgverzekeraars is een verwijzing van uw arts nodig. Raadpleeg uw polis of neem zelf contact op met uw zorgverzekeraar.

Wat gebeurt er tijdens de eerste afspraak?

Komt u voor het eerst bij de diëtist zonder verwijsbrief? Dan vindt er een zogeheten DTD screening plaats. Dit is een vooronderzoek om te kijken of u bij de diëtist aan het juiste adres bent.

Het hangt van meerdere factoren af of een behandeling gestart kan worden. Natuurlijk van de klacht zelf. Maar mogelijk heeft u ook andere klachten of aandoeningen die van invloed kunnen zijn op de behandeling. Zijn er twijfels, dan geeft de diëtist u het advies om contact met uw arts op te nemen.